Expositie Cindy Pots
Jeugd Volwassenen Ouderen

Expositie Cindy Pots

24 feb. 2020

EXPOSITIE CINDY POTS


Ik ben Cindy Pots, woonachtig in Almelo. Graag vertel ik u wat over mijn passie schilderen. Creativiteit betekent voor mij een vorm van totale vrijheid. Ik creëer mijn eigen wereld of fantasie, ik ben diegene die bepaald. Dat is een geweldige ervaring die ik telkens opnieuw mag ervaren met een nieuw doek. De wereld, emoties terug laten komen in mijn schilderij is boeiend om te ervaren.

De natuur is een grote inspiratiebron voor mij en put daar veel positieve energie uit. Regelmatig ben ik in de natuur te vinden. Belangrijk voor mij is om de creativiteit te laten opborrelen daardoor ontstaat er weer ruimte en stromen de creatieve spinsels weer door mijn lijf. Tijdens het schilderen, creëren van een schilderij zit ik bijna “in” het schilderij, een soort van meditatieve toestand.

CREATIVITEIT

Soms komt er out of the blue iets in mijn op. Vaak ook doordat ik geraakt word door een afbeelding of een gebeurtenis in het dagelijkse leven waarna ik hiermee vervolgens aan de slag ga.

Ik kan zelf al mijn creativiteit er in leggen en daardoor wordt het een uniek stukje kunst!

SCHILDEREN MET EEN BIJZONDERE LADING

Kenmerkend voor mijn schilderijen zijn dat ze in veel verflagen zijn opgebouwd. Het zijn veelal figuratieve, intuïtieve kunstwerken. Echter kan ik ook een klassiek portretschilderij maken. Ik houd ervan dat de emotie die ik graag wil laten zien in mijn werken er vanaf spat! Ik werk met acrylverf, wat zich erg goed leent om dikke lagen aan te brengen over elkaar. Ook maak ik gebruik van papier-maché papier, zodat je een 3 d effect creëert. Gereedschap waarmee ik o.a. werk zijn: het paletmes, sponzen, kwasten en mijn handen!

SCHILDEREN OM MENSEN TE RAKEN

De essentie waar het mij om gaat is dat ik met mijn schilderijen bij mensen een emotie bij ze teweeg breng en daardoor iets geef.Deze expositie is te zien van 6 maart tot en met 29 april.

Artikel geplaatst door

Prismare

Meer nieuws

Lachende vrouw prismare