Kunst van Katoen bij Prismare
Kinderen Jeugd Volwassenen Ouderen

Kunst van Katoen bij Prismare

17 sep. 2019

Alle 25 mensen met een beperking die dagelijks met ondersteuning van Estinea bij het Schenk Atelier werken, leverden een of meerdere kunstwerken aan. Kleurrijke en vrolijke stukken waar iedere bezoeker van Prismare tot en met 30 november van kan genieten.


Super trots 

Nina Son, Corien Snippe en Marjolein ter Louw zijn supertrots op hun expositie. Nina vertelt: ‘Ik heb de zon met vogeltjes gemaakt en ik ben er super trots op. Corien laat door haar gebaren zien: ‘Best bijzonder om nu aan de muur te hangen met al mijn kunstwerken, wie weet verkoop ik het wel’. Marjolein vertelt: ‘Ik ben blij dat de werkstukken waar ik altijd geconcentreerd aan werk, nu getoond worden aan andere mensen'. 


Ieder draagt zijn steentje bij

Nina werkte met veel plezier aan haar kunstwerken die nu aan de grote blauwe wand in het Atrium van Prismare hangen. Daarnaast draagt ze ook graag haar steentje bij in de koffie en thee schenkerij. Cliënten die hier met ondersteuning van medewerkers van Estinea werken, nemen bestellingen op, serveren deze, helpen in de keuken of achter de bar. Een mooie ontmoetingsplek waar mensen, verenigingen, organisaties en bedrijven met allerlei interesses en verschillende culturen en achtergronden met elkaar in contact komen én samenwerken. ‘Hartstikke leuk’, vindt Corien. ‘Ik vind het ook leuk om onze cake en appeltaarten te maken en te verkopen. Dat doen we op bestelling. Voor 5 euro heb je een lekkere cake en voor 7,50 euro al een appeltaart’. Marjolein is vooral in het atelier te vinden waar ze schildert. Maar ook houtbewerking en andere creatieve werkvormen zijn er mogelijk. Alle artikelen worden daarnaast ook verkocht. Ze zijn vooral in trek als leuke en originele cadeautjes. 


Expositie 

Tot en met 30 november zijn de kunstwerken voor iedereen gratis te bewonderen tijdens openingstijden van Prismare. En na afloop? Kom gewoon even een bakkie doen. Bij Katoen! 

Artikel geplaatst door

Estinea

Meer nieuws

Lachende vrouw prismare